För att man som användare eller kund ska känna sig säker med att betala på internet, så kallad e-handel, finns det många olika applikationer som kan användas. Det är svårt för någon utomstående att verkligen ta ens pengar idag, tack vare all utveckling med olika program för att öka säkerhetsäkerheten med betalningar. Den utveckling som skett gör att man kan betala tryggt på nätet till en viss gräns.

Kontrollera betallösningens säkerhet innan du betalar

Är det rätt sätt att uppge bank- och kreditkortsnummer till en hemsida? Det kan vara bra att undersöka om det är rätt sätt att betala på. Erbjuder företaget trygg betalning enligt en märkning? Om inte, så ska det tas med en nypa salt och man bör fundera över om man verkligen ska genomföra betalningen. Den allra största risken att drabbas av bedrägeri och få ens konto länsat är om det fysiska kortet tappas bort, eller om dataintrång hos företag som har hand om bank- och kreditkortsuppgifter görs. Det tryggaste valet är att använda sig av faktura. Man kan se samt kontrollera varan innan en betalning görs, dessutom är betalningen väldigt enkel att genomföra. Nackdelen med denna säkerhet för konsumenter är att företagen givetvis inte känner sig så bekväma, då en viss produkt skickas till en okänd person i hopp om att vederbörande kommer att betala för paketet.

Direktbetalning via internetbank är det mest trygga alternativet, då personen oftast behöver en dosa, logga in med bank-ID eller skriva in ett lösenord som man har valt. Det är verkligen en säkerhet vid betalningar som kan göras på nätet då det oftast är svårt att komma över denna typ av säkerhet vid betalningar. Överlag har säkerheten för betalningar utvecklats till något positivt och många kan känna sig relativt säkra när betalningar ska göras till företag. När betalningar ska göras till okända privatpersoner kan man höja lite på ögonbrynen och försöka ta reda på mer om den person man ska betala till.