Idag har det för länge sedan kommit till den punkten då säkerheten tagit över i form av modern teknik, vilket för en del människor betyder besvär medan det för andra ses mycket positivt. Det hela rör sig då om olika typer av betaltjänster vid köp av produkter och tjänster. Här talas det om ett kontantfritt samhälle där alla ska kunna betala med bankkonto, kort eller telefon. Naturligtvis betyder detta en större säkerhet och mkontantfrittinskar risken för brott av karaktären stöld, inbrott och väskryckningar. Hur som helst så finns det ändå ett litet problem när det gäller att skapa ett kontantfritt samhälle.

Det första problemet som ett kontantfritt samhälle skapar är svårigheterna för alla äldre som alltid varit de som anser att kontant betalning varit det bästa. Här måste de lära sig att snabbt kunna hantera och leva i ett kontantfritt samhälle med nya sätt att betala det de dagligen handlar. Det andra som fortfarande är ett stort problem är att många enbart ser ett kontantfritt samhälle som ett sätt att betala med kort vis exempelvis köp på nätet i någon av alla de webbutiker som numera finns. Här finns det de som inte alls känner sig trygga att lämna ut sina personliga uppgifter samt nummer på Visa-kort eller Mastercard.

Ett kontantfritt samhälle erbjuder alternativ

Som tur är så kommer det inte bara att handla om betalningar med kort då det gäller ett kontantfritt samhälle, även om det naturligtvis alltid kommer att vara en stor del av alla betalningar som utförs. Här går det många gånger att betala med olika betaltjänster som direkta banköverföringar och via telefon. Är det så att du ska köpa något som enbart går att betala med kort, så finns också i de flesta fallen möjligheterna att skapa ett virtuellt betalkort med exakt det belopp som du ska betala.