Apple satsar på betaltjänst

I den nya Apple Pay betaltjänsten har det stora företaget sett till att deras appleanvändare ska känna en enorm säkerhet när de är ute på hemsidor och ska betala vissa saker. Enligt en rapport arbetar Apple på denna moderna betaltjänst som främst kan användas i mobiler. Den ska se till att konkurrera med de omtalade betaltjänsterna som PayPal, Stripe och Square. Betaltjänsten lanserades nionde september, 2014, detta för att Apple sedan tidigare hade en annaapplen större lansering inplanerad. Den andra stora lanseringen rörde sig om att en ny iPhone skulle visas och även den nya ”wearable” som är en smartklocka.

Uppgifterna som lämnades ut till Wall Street Journal, säger att de kommer från anonyma källor som fortfarande än idag är väldigt insatta i situationen och själva utvecklingen. Tanken med betaltjänsten har varit att IOS-enheter som används av Apple, ska kunna användas på så sätt att betalningar för både fysiska produkter men även via webben ska kunna göras på ett säkert sätt.

För själva utvecklingen av Apples betaltjänst tillsattes Jennifer Bailey som chef för själva satsningen. Det var även hon som var chef för Apples webbutiker och har nu alltså fått en ny roll i företaget. När ryktena spred sig först i Wall Street Journals valde företaget Apple att inte alls kommentera uppgifterna och arbetade på att lansera denna tjänst till sina användare.

Apple samarbetar med American Express

Det nya med betaltjänsten har också varit att företaget Apple har valt att gå samman med det stora företaget som heter American Express. Samarbetet har inneburit att en lansering gjordes av tjänsten där själva telefonen (iPhone) kan användas vid betalningar istället för kontokortet. Detta gäller alltså i butiker och att betalningar ska kunna göras utan att behöva ha det fysiska bankkortet med sig på plats. En fantastisk möjlighet som många användare har fått för att kunna använda.